Nähtävyydet

 • Liikuntapuisto

  Osoite:
  Tahkonpolku 9, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Koulukeskuksen alueella on myös liikuntapaikkojen keskittymä. Alueelta löytyy esimerkiksi yleisurheilukenttä nurmikenttineen, minipalloareena, parkour-kenttä, rullalautailualue, graffitiseinä, hiekkapallokenttä, beachvolley-kenttä, tenniskenttä ja lasten leikkivälineitä. 

 • Rantaraitti ja Eijanpolku

  Osoite:
  Unnamed Road, 44800, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Pihtiputaan taajaman laidalla, Putaanvirran ja Koliman rannalla kulkeva helppokulkuinen reitti. Reitin varrella ei ole varsinaisia nähtävyyskohteita, mutta polku vie hetkessä luonnon rauhaan - keskellä taajamaa. Reitin varrella sijaitsee lintutorni ja penkkejä. Reitti alkaa Heinäjoen museosillan kupeesta Eijanpolkuna ja jatkuu Putaanvirran rantoja pitkiin kohti Nelostietä, kulkien tien ali ja jatkuen Koliman rantaa varsinaisena Rantaraittina laavulle asti. Reitin kokonaispituus on noin 1 km. Laavu on huollettu, ei kuivakäymälää.

 • Ritovuoren ulkoilualue

  Osoite:
  Ritovuorentie, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Ritovuoren pysäköintialueet löytyvät Ritovuorentien varrelta mäen päältä sekä koulukeskuksesta osoitteesta Tahkonpolku 11. Alueelta löytyy useita opastettuja pururatoja, jotka ajetaan talvisiin laduiksi. Lisäksi alueella on lenkkipolkuja, frisbeegolfrata, lumilautaspotti, kuntoportaat, ulkokuntosali, pulkkamäki ja laavu. 

  Alue on pääsosin valaistu. Alueen luonto on vaihtelevaa, pääosin mäkistä kangas- ja sekametsää siirtolohkareineen. Ritovuoren pururadalta on polkuyhteys Rapeikon luontopolulle ja Kolimantieltä erkanevaa metsäautotietä pitkin Louhurantaan. 

 • Hiekan Hippos ravirata

  Osoite:
  Tarhantie 62, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Toto- ja paikallisraveja kauniissa ympäristössä näkymillä Alvajärvella.

  Lisätietoja: 

  https://www.facebook.com/HiekanHippos/?ref=page_internal

 • Heinäjoen museosilta

  Osoite:
  Ruukintie 2, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Myös Putaan sillan nimellä tunnettu Heinäjoen silta sijaitsee Pihtiputaan kirkonkylässä kauniissa jokimaisemassa. Valtatie 4 ylitti sillan vuoteen 1962 saakka. Vuosina 1923-1924 lohkokivistä rakennettu kaksiaukkoinen holvisilta kuuluu museoviraston laatimalle valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen ympäristöjen listalle, ja tiehallinto on valinnut sen osaksi museotie- ja siltakokoelmaansa 1982. Heinäjoen silta on tietoarvoltaan, tieliikennehistorialliselta arvoltaan ja säilyneisyysarvoltaan merkittävä

 • Pihtiputaan kirkko

  Osoite:
  Sallilantie, Pihtipudas, Finland .

  Vuonna 1783 rakennettu Pihtiputaan kirkko ja pari vuotta myöhemmin valmistunut kellotapuli on pidetty hyvässä kunnossa. Kesäaikaan se on myös kuulunut tiekirkkoihin, joiden ovet ovat kulkijoille auki. 

 • Kotiseutumuseo

  Osoite:
  Sallilantie, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Pihtipudas-Seura osti vuonna 1960 Pihtiputaan manttaalikunnalta vanhan viljamakasiinin kotiseutumuseoksi, joka avattiin yleisölle kahden vuoden kuluttua hankkimisesta. Kotiseutumuseo sijaitsee aivan kirkonkylän keskustassa, kirkon välittömässä läheisyydessä. Museon kokoelmiin kuuluu noin 900 esinettä, jotka kertovat Pihtiputaan paikallishistoriasta.

  Museo on avoinna kesäaikaan ti-pe klo 12-16, la klo 10-14. 

  Tilaus- ja ryhmäesittelyt Pihtipudas-Seuran kautta, puh. 0207 931 621. 

 • Keihäänheittäjä-patsas

  Osoite:
  Unnamed Road, 44800, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Kuvanveistäjä Niilo Rikulan käsialaa oleva Keihäänheittäjä-patsas komeilee Pihtiputaan urheilukentän laidalla.

 • Hiekan uimaranta

  Osoite:
  Tarhantie, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Kaunis hiekkaranta vain noin 2 km:n päässä Pihtputaan keskustasta.

 • Keihäsmuseo

  Osoite:
  Putaanportintie 13, 44800 Pihtipudas, Finland .

  Keihäänheiton historiaan on mahdollisuus tutustua maailman ainoassa Keihäsmuseossa. Esillä on urheilijoiden palkintoja, kilpailuvälineitä, asuja, valokuvia ym. esittelymateriaalia keihäänheiton historiaan ja huippuhetkiin liittyen. Museo sijaitsee Putaanportin alueella, Kultakeramiikan tehtaanmyymälän yläkerrassa ja on avoinna ympäri vuoden, myymälän aukioloaikoina. Aiheeseen liittyvä keihäänheittäjäpatsas sijaitsee keskusurheilukentällä.

 • LiigaPloki, naisten lentopallon mestaruusliiga

  Osoite:
  Tahkonpolku 9, 44800 Pihtipudas, Finland .

  LiigaPloki pelaa naisten lentopalloa mestaruusliigassa. Kotiottelut pelataan Pihtipudas-salissa n. 200 metriä Koto Hotellista, ja tunnelma kotiotteluissa on aina huipussaan!

  Lisätietoa LiigaPlokista tästä