Pihtipudas - aktiivinen sportti- ja kulttuuripitäjä

Activities in Pihtipudas

Näe & koe

Kun astut ulos Koto Hotellin ovesta, olet heti hienojen luontopolkujen äärellä – tai palveluiden keskellä, jos niin haluat. Lähialue tarjoaa mahdollisuuden upeisiin luontokokemuksiin, haetpa sitten extreme-kokemuksia tai monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, tai jos haluat kuunnella hiljaisuutta ja hengittää Sydän-Suomen puhdasta ilmaa. Jos sinua kiinnostaa Pihtiputaan ja lähiseudun laaja ja monipuolinen kulttuuri- ja urheilutarjonta, voit esimerkiksi kävellä tai pyöräillä katsomaan naisten SM-sarjan lentopallojoukkue LiigaPlokin kotiottelua tai käydä raveissa Pihtiputaan hiekkarannan idyllisissä maisemissa. 

Meillä on aina viimeisin tieto Pihtiputaan ja lähiseudun kärkitapahtumista, ja autamme mielellämme järjestelyissä, mitä sitten haluatkin kokea lomasi aikana.  

Tuonne mennään

Tuonne mennään -niminen akryylimaalaus kankaalle on yksi Koto Hotellissa esillä olevista Eero Heikkisen teoksista.

 

Let's go there!

Koto Hotellin uusin näyttely: Eero Heikkisen taide hymyilee elämälle

Eero Heikkisen taide hymyilee elämälle Koto Hotellin näyttelyssä   Pihtiputaalaisessa Koto Hotellissa on avautunut kuvittaja, graafinen suunnittelija Eero Heikkisen näyttely Aina ajankohtaista. Palkittu taiteilija esittelee hyvän mielen teoksissaan maailmaa, jossa ihminen lentää sateenvarjolla ja pystyy kaikkeen muuhunkin, mitä katsoja vain osaa kuvitella. – Näyttelyn nimi viittaa siihen, että elämä on aina ajankohtaista. Ja vaikka maailma tuntuu pienenevän jatkuvasti, joissakin asioissa maailma on yhä suuri. Elämme monien universaalien ja tuntemattomien ilmiöiden keskellä, Heikkinen kuvailee taiteensa lähtökohtia.   Jyväskyläläisen Heikkisen taiteessa yhdistyvät symbolismi, surrealismi ja naivismi. Tyyli on pelkistettyä, selkeää ja humoristista. Teoksissa puhuttelevat erityisesti taivas ja maa sekä niiden välillä avarassa tilassa toimivat pienet ihmishahmot. Tyhjällä tilalla ja pehmeällä värimaailmalla on niissä tärkeä rooli. – Jokaisen teoksen takana on tarina, josta kerron pienen pätkän. Loppu jää katsojan mielikuvituksen varaan, Heikkinen toteaa.   Akryylimaalauksia ja grafiikkaa   Heikkinen esittelee teoksiaan nyt ensimmäistä kertaa hotellimiljöössä. Aiemmin hänellä on ollut näyttelyitä perinteisten näyttelytilojen lisäksi niin lääkäriasemalla kuin tavaratalossakin. – Taide sopii kaikkialle ja kuuluu kaikille.   Koto Hotellin alakertaan ripustetut teokset ovat akryylimaalauksia kankaalle ja paperille. Lisäksi myyntinäyttelyssä on grafiikanlehtiä. Suurin osa teoksista on tältä vuodelta.   Heikkinen on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja on ansioitunut yritys- ja brändi-ilmeiden suunnittelija. Hän on suunnitellut monia tunnettuja tuoteilmeitä ja pakkauksia, ja hänen töitään on palkittu sekä Suomessa että ulkomailla.     Lehtikuvituksia sekä levyjen ja kirjojen kansia   Heikkisen persoonallinen kädenjälki on tullut viime vuosikymmeninä suomalaisille tutuksi esimerkiksi lehtien, kuten Kauppalehden, Suomen Kuvalehden ja Blue Wingsin, kuvituksista. Hän on tehnyt myös paljon levynkansia, muun muassa Hectorin, Tuomari Nurmion, Miljoonasateen, Apocalyptican ja Pave Maijasen levyihin. Lisäksi hänen kuvituksiaan löytyy esimerkiksi Tammen Keltaisen kirjaston kirjojen kansista. Taidetta hän tekee vapaa-ajallaan.   Eero Heikkisen töitä on esillä muun muassa Suomen Urheilumuseon, Suomen jalkapallomuseon ja Mustion linnan sekä helsinkiläisten Galleria Dixin ja Galleria Lauran kokoelmissa.   Koto Hotelli Pihtipudas on syksystä 2020 lähtien profiloitunut taidehotelliksi ja saanut siihen taustatukea Jyväskylän Taiteilijaseuralta. Heikkinen on jo neljäs keskisuomalainen taiteilija, jonka näyttely nähdään hotellissa. Eri taidemuotoja on tarkoitus esitellä Koto Hotellissa jatkossakin koronatilanteen sallimissa rajoissa.   Eero Heikkisen näyttely Aina ajankohtaista on esillä Pihtiputaan Koto Hotellissa syyskuun 2021 loppuun saakka. Näyttely on avoinna hotellin aukioloaikoina eli joka päivä klo 15–21. Osoite on Keskustie 2, Pihtipudas. www.kotohotel.fi 

  • #article
  • article

Iana Vulpe myyntinäyttely

Iana Vulpe avaa Koto Hotelli Pihtiputaan uuden taidevuoden

Koto Hotellin vuoden 2021 ensimmäisessä taidenäyttelyssä on esillä jyväskyläläisen kuvataiteilijan Iana Vulpen töitä. Esillä on 12 teosta, joista suurin osa on syntynyt parin viime vuoden aikana.   – Olen käyttänyt teoksissa kokeellista maalaustekniikkaa, niin sanottua prosessimaalausta. Siinä siveltimen jälki ei jää näkyville. Olen omaksunut tämän tyylin katutaiteesta, jossa sen tekemiseen käytetään ruiskutettavia spraymaaleja. Minä käytän peite- ja vesivärejä, Vulpe kertoo. Kaikkeuden juuri -nimisen näyttelynsä töissä graafikkotaustainen taiteilija jatkaa painettuja muotoja maalauksen keinoin. Sekatekniikkatöissä painojälki on hänen mukaansa ensimmäisellä sijalla ja vasta sen jälkeen tulee maalaaminen. Näyttelyn töissä korostuvat vahvat värit ja rohkeat taulujen muodot.   Vulpe myös haluaa innostaa esimerkillään nuoria kokeilemaan taiteen tekemistä. – Tauluja voi tehdä vaikkapa suomalaiselle kierrätysvanerille, kuten itsekin teen. Silloin myös taulun muoto voi olla jotakin muuta kuin perinteinen suorakaide. Vaneriteosten suojapeitteenä on lakka, Vulpe toteaa.   Suurimman inspiraationsa hän kertoo saavansa maisemista, ihmisistä ja tapahtumista.  – Taide on minulle ennen kaikkea ajatustyötä.   Vulpe käsitteleekin useissa teoksissaan olemassaolon ja tieteen suuria kysymyksiä, kuten näyttelyn nimi Kaikkeuden juuri kertoo. – Kehitän tieteellisiä kysymyksiä varten kaavoja, jotka näkyvät töissäni. Tieteen ja taiteen rajat ovat häilyviä, ja kaikki asiat kietoutuvat yhteen. Kaikkeuden juuri -kysymykseen liittyvä kaava löytyy yhdestä näyttelyn työstä.   Kuvataiteilija, taidegraafikko Iana Vulpe valmistui Moldovan Taideakatemiasta vuonna 2004. Hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä niin Suomessa kuin Romaniassa, Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Norjassa, Italiassa ja Moldovassakin. Hän työskentelee myös taiteen perusopetuksen opettajana Jyväskylässä, jossa hän opettaa pääasiassa lapsia.   Vulpe on sekä Jyväskylän Taiteilijaseuran että Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Hänen töitään on esimerkiksi Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän kaupungin kokoelmissa.   Koto Hotelli Pihtipudas on syksystä 2020 lähtien profiloitunut taidehotelliksi ja saanut siihen taustatukea Jyväskylän Taiteilijaseuralta. Vulpe on jo kolmas taiteilijaseuran jäsen, jonka näyttely nähdään hotellissa. Eri taidemuotoja on tarkoitus esitellä Koto Hotellissa jatkossakin koronatilanteen sallimissa rajoissa.Kuvataiteilija Iana Vulpen sekatekniikkamaalausten Kaikkeuden juuri -myyntinäyttely on esillä Pihtiputaan Koto Hotellissa kahden kuukauden ajan 1.1.2021–28.2.2021. Näyttely on avoinna hotellin aukioloaikoina maanantaista sunnuntaihin klo 15–21. Osoite on Keskustie 2, Pihtipudas. www.kotohotel.fi

  • article

Luonnon kauneutta, puhdasta ilmaa

Ski track in Pihtipudas woods

Luontopolut ja ulkoliikunta Pihtiputaalla

Kivenheiton päässä hotellilta on monipuolinen urheilupuisto, josta löydät urheilukentän, parkour-kentän, kolme tenniskenttää, beach volley -kentän ja juuri laajennetun ja kunnostetun frisbeegolf-radan. Talvisin voit luistella tekojäällä. Ritovuoren ulkoilualueelta löydät lenkkipolut ja talvisin 5 km valaistun hiihtoladun. 200 m hotellilta: urheilupuisto, tenniskentät, ulkokuntosali, siirtymäreitti Ritovuoren laduille 650 m hotellilta: Rantaraitti, pituus n. 1 km (lintutorni, laavu, uintimahdollisuus, talvisin avanto)  950 m hotellilta: Ritovuoren ulkoilualue, n. 10 hehtaaria (laavu, kuntoportaat, frisbeegolf-rata. valaistut hiihtoladut) 2 km hotellilta: Heinäjoen luontopolku, pituus 2/6 km (pitkospuut, lintutorneja, laavu, tulipaikka) 3,2 km hotellilta: Rapeikon luontopolku, pituus n. 2 km (laavu, nuotiopaikka, tervahauta)  Muurasjärvellä n. 30 km hotellilta: Yölampi-Imarrekivi-Harjuntakanen laavureitti, 5 km. Jalkaisin-blogissa kerrotaan Harjuntakasen kierroksesta: http://jalkaisin.blogspot.com/2018/10/pieni-syysruskaretki-vara-lappiin.html Pihtiputaalla on useita rantoja, lähin parin kilometrin päässä hotellilta. 

  • article

Koto Uutiset


You are now subscribed