Pihtipudas - aktiivinen sportti- ja kulttuuripitäjä

Activities in Pihtipudas

Näe & koe

Kun astut ulos Koto Hotellin ovesta, olet heti hienojen luontopolkujen äärellä – tai palveluiden keskellä, jos niin haluat. Lähialue tarjoaa mahdollisuuden upeisiin luontokokemuksiin, haetpa sitten extreme-kokemuksia tai monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, tai jos haluat kuunnella hiljaisuutta ja hengittää Sydän-Suomen puhdasta ilmaa. Jos sinua kiinnostaa Pihtiputaan ja lähiseudun laaja ja monipuolinen kulttuuri- ja urheilutarjonta, voit esimerkiksi kävellä tai pyöräillä katsomaan naisten SM-sarjan lentopallojoukkue LiigaPlokin kotiottelua tai käydä raveissa Pihtiputaan hiekkarannan idyllisissä maisemissa. 

Meillä on aina viimeisin tieto Pihtiputaan ja lähiseudun kärkitapahtumista, ja autamme mielellämme järjestelyissä, mitä sitten haluatkin kokea lomasi aikana.  

Iana Vulpe myyntinäyttely

Iana Vulpe avaa Koto Hotelli Pihtiputaan uuden taidevuoden

Koto Hotellin vuoden 2021 ensimmäisessä taidenäyttelyssä on esillä jyväskyläläisen kuvataiteilijan Iana Vulpen töitä. Esillä on 12 teosta, joista suurin osa on syntynyt parin viime vuoden aikana.   – Olen käyttänyt teoksissa kokeellista maalaustekniikkaa, niin sanottua prosessimaalausta. Siinä siveltimen jälki ei jää näkyville. Olen omaksunut tämän tyylin katutaiteesta, jossa sen tekemiseen käytetään ruiskutettavia spraymaaleja. Minä käytän peite- ja vesivärejä, Vulpe kertoo. Kaikkeuden juuri -nimisen näyttelynsä töissä graafikkotaustainen taiteilija jatkaa painettuja muotoja maalauksen keinoin. Sekatekniikkatöissä painojälki on hänen mukaansa ensimmäisellä sijalla ja vasta sen jälkeen tulee maalaaminen. Näyttelyn töissä korostuvat vahvat värit ja rohkeat taulujen muodot.   Vulpe myös haluaa innostaa esimerkillään nuoria kokeilemaan taiteen tekemistä. – Tauluja voi tehdä vaikkapa suomalaiselle kierrätysvanerille, kuten itsekin teen. Silloin myös taulun muoto voi olla jotakin muuta kuin perinteinen suorakaide. Vaneriteosten suojapeitteenä on lakka, Vulpe toteaa.   Suurimman inspiraationsa hän kertoo saavansa maisemista, ihmisistä ja tapahtumista.  – Taide on minulle ennen kaikkea ajatustyötä.   Vulpe käsitteleekin useissa teoksissaan olemassaolon ja tieteen suuria kysymyksiä, kuten näyttelyn nimi Kaikkeuden juuri kertoo. – Kehitän tieteellisiä kysymyksiä varten kaavoja, jotka näkyvät töissäni. Tieteen ja taiteen rajat ovat häilyviä, ja kaikki asiat kietoutuvat yhteen. Kaikkeuden juuri -kysymykseen liittyvä kaava löytyy yhdestä näyttelyn työstä.   Kuvataiteilija, taidegraafikko Iana Vulpe valmistui Moldovan Taideakatemiasta vuonna 2004. Hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä niin Suomessa kuin Romaniassa, Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Norjassa, Italiassa ja Moldovassakin. Hän työskentelee myös taiteen perusopetuksen opettajana Jyväskylässä, jossa hän opettaa pääasiassa lapsia.   Vulpe on sekä Jyväskylän Taiteilijaseuran että Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Hänen töitään on esimerkiksi Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän kaupungin kokoelmissa.   Koto Hotelli Pihtipudas on syksystä 2020 lähtien profiloitunut taidehotelliksi ja saanut siihen taustatukea Jyväskylän Taiteilijaseuralta. Vulpe on jo kolmas taiteilijaseuran jäsen, jonka näyttely nähdään hotellissa. Eri taidemuotoja on tarkoitus esitellä Koto Hotellissa jatkossakin koronatilanteen sallimissa rajoissa.Kuvataiteilija Iana Vulpen sekatekniikkamaalausten Kaikkeuden juuri -myyntinäyttely on esillä Pihtiputaan Koto Hotellissa kahden kuukauden ajan 1.1.2021–28.2.2021. Näyttely on avoinna hotellin aukioloaikoina maanantaista sunnuntaihin klo 15–21. Osoite on Keskustie 2, Pihtipudas. www.kotohotel.fi

  • article

Kotomaaseutua, valokuvanäyttely 7.9. - 6.10.2020

Heinäjoen silta

Pihtiputaalaisen Martti Mäkelän valokuvia esillä Koto Hotellissa

Koto Hotellissa pidettiin 7.9. - 6.10.2020 maanviljelijä, harrastajavalokuvaaja Martti Mäkelän valokuvanäyttely Kotomaaseutua. Pihtiputaan Muurasjärvellä asuva Mäkelä on kuvannut teinivuosista lähtien Pihtiputaan luontoa, joka on pääosassa myös tässä näyttelyssä. Valittuja teoksia valokuvanäyttelystä on nyt esillä hotellin toisen kerroksen huonekäytävällä. Teokset ovat myös myynnissä.    Esille tulevat kuvat ovat eri puolilta Pihtipudasta – niin Alvajärveltä, Muurasjärveltä kuin Elämäjärveltä ja kirkonkylältäkin. Yksi Mäkelän lempikohteista, Muurasjärven Harjuntakanen, näkyy useissa otoksissa. – En halunnut valita kuviin vain yhtä teemaa tai kuvauspaikkaa vaan esitellä kotikuntani monia eri puolia. Olen tehnyt 16 kuvaparia, joissa kaikissa on yleiskuva ja yksityiskohta. Parin osat liittyvät värimaailmaltaan yhteen tai ovat samasta teemasta tai kohteesta, Mäkelä kertoo. Suurin osa teoksista on kuvattu tänä vuonna, mutta mukana on muutamia vanhempiakin kuvia. Mäkelä halusi myös ikuistaa muutamia kunnan kuvatuimpia kohteita, kuten vanhan kivisillan ja Vuorijärven kalliot. Mäkelä mietti kuvatessaan Koto Hotellin näyttelytilaa sekä sitä, millainen näyttely tukisi hotellin toimintaa. – Mietin jo etukäteen, mikä kuvapari käy millekin seinälle. Käynneilläni hotellissa olen katsellut myös, miten seinien ja kuvien värit sointuvat yhteen.   Mäkelän näyttely liittyy Koto Hotellin taidehotelliajatukseen. – Haluamme esitellä niin ammattitaitelijoiden kuin Mäkelän kaltaisten kokeneiden harrastajienkin teoksia. Olennaista on tarjota kävijöille ja kuntalaisille esteettisiä elämyksiä, jotka kannustavat katselemaan arkea ja maailmaa hieman uusin silmin, hotelliyrittäjät Sirpa Laitinen ja Anneli Williams toteavat.

  • article

Luonnon kauneutta, puhdasta ilmaa

Valaistu metsälatu Pihtiputaalla

Ski track in Pihtipudas woods

Luontopolut ja ulkoliikunta Pihtiputaalla

Kivenheiton päässä hotellilta on monipuolinen urheilupuisto, josta löydät urheilukentän, parkour-kentän, kolme tenniskenttää, beach volley -kentän ja juuri laajennetun ja kunnostetun frisbeegolf-radan. Talvisin voit luistella tekojäällä. Ritovuoren ulkoilualueelta löydät lenkkipolut ja talvisin 5 km valaistun hiihtoladun. 200 m hotellilta: urheilupuisto, tenniskentät, ulkokuntosali, siirtymäreitti Ritovuoren laduille 650 m hotellilta: Rantaraitti, pituus n. 1 km (lintutorni, laavu, uintimahdollisuus, talvisin avanto)  950 m hotellilta: Ritovuoren ulkoilualue, n. 10 hehtaaria (laavu, kuntoportaat, frisbeegolf-rata. valaistut hiihtoladut) 2 km hotellilta: Heinäjoen luontopolku, pituus 2/6 km (pitkospuut, lintutorneja, laavu, tulipaikka) 3,2 km hotellilta: Rapeikon luontopolku, pituus n. 2 km (laavu, nuotiopaikka, tervahauta)  Muurasjärvellä n. 30 km hotellilta: Yölampi-Imarrekivi-Harjuntakanen laavureitti, 5 km. Jalkaisin-blogissa kerrotaan Harjuntakasen kierroksesta: http://jalkaisin.blogspot.com/2018/10/pieni-syysruskaretki-vara-lappiin.html Pihtiputaalla on useita rantoja, lähin parin kilometrin päässä hotellilta. 

  • article

Koto Uutiset


You are now subscribed