Koto Hotel owners

Koto – rakkautta kotiseutuun ja kotoisuuteen

"Koto Hotellin liikkeelle panevana voimana on rakkaus kotiseutuun, ja tästä Koto Hotelli on myös saanut nimensä. Yhtä lailla nimi viittaa kotoisaan ja kodinomaiseen ympäristöön, jonka luominen on meille yrittäjille tärkeää.

Olemme perheyritys. Arvomme ovat aitous, kotoisan hyvä palvelu sekä luonnon ja kanssaihmisten kunnioitus.

Haluamme kutsua muualta tulevat kulkijat viihtymään meille rakkaaseen hotelliin ja tutustumaan Pihtiputaaseen – tähän kauniiseen Sydän-Suomen helmeen, sen ainutlaatuiseen luontoon, elämäntapaan ja tunnelmaan.

Unelmaprojektimme on vielä alkumetreillä. Ostimme entisen Hotelli Pihtiputaan rakennuksen keväällä 2019, ja aloitimme saman tien yläkerran majoitustilojen kunnostamisen. Rakennus on alun perin rakennettu vuonna 1990.

Alakerran ravintola-, vastaanotto- ja kokoustilat valmistuivat helmikuussa 2020. Koto Bistrossa tarjoamme hotellivieraillemme monipuolisen ja maukkaan aamiaisen
."

Yrittäjät Sirpa Laitinen ja Anneli Williams eivät sattumalta valinneet Pihtipudasta Koto Hotellin ja oman kotinsa sijaintipaikaksi.

 

”Meistä tuli Koto Hotellin omistajia siksi, että uskomme lujasti maaseutuun ja sen kehittämismahdollisuuksiin. Täällä on paljon potentiaalia nyt, kun kotimaanmatkailu lisääntyy ja varmasti myös nuorten muuttoliike maalle vilkastuu.

Me molemmat olemme tehneet yhden uran pääkaupunkiseudulla ja nähneet, mitä sillä on annettavana. Kaikki aiemmin oppimamme tulee käyttöön nyt, kun junailemme liiketoiminnan eri osa-alueita omassa hotellissamme. Tartumme tarvittaessa lattiamoppiin siinä missä vasaraan, laskupinoon ja maalipensseliinkin. Olennaista tänne asettumisessamme on sekin, että Pihtiputaan kaltainen pikkukunta on meille ihanteellinen asuinympäristö.

Kun muutimme Espoosta Pihtiputaalle kesällä 2019 ja aloimme remontoida vanhaa hotellirakennusta, emme arvanneet, miten rikas ja monimuotoinen projekti tästä tulee. Erityisen hienoa on ollut yhteistyö asiakkaidemme kanssa. Osa heistä tulee meille suoraan Nelostieltä matkallaan pohjoiseen tai pohjoisesta etelään tai idästä tai länsirannikolta pohjoiseen. Joukossa on niin häämatkalaisia kuin eräretkeilijöitä, liikematkailijoita, hiihtäjiä ja urheilujoukkueitakin. Osa tulee lähiseudulle kokoukseen, juhlaan, tapaamiseen tai tapahtumaan ja tarvitsee täältä tukikohdan.

 

Me haluamme tarjota jokaiselle tulijalle nautinnollisen levähdyspaikan sekä niitä paikallisia elämyksiä, joista he ovat kiinnostuneita. Itse rentoudumme tämän sympaattisen maaseutukunnan mäntymetsissä ja rannoilla ja olemme ylpeitä seudun monipuolisesta luontomatkailu-, kulttuuri- ja liikuntatarjonnasta.


Tervetuloa!”

 


Ketä me olemme?
 

Anneli Williams
”Minulla on pitkä kokemus hallinto- ja toimistopäällikön tehtävistä Suomessa ja Englannissa. Ennen Koto-projektia vastasin yksityisomisteisen Family Office -sijoitusyhtiön hallinnollisista toiminnoista. Toimin myös osa-aikaisena kielenkääntäjänä. Vastaan hotellin hallinto-, markkinointi- ja vastaanottotoiminnoista.”

 

Sirpa Laitinen
”Siirryin Koto Hotelliin Suomen eduskunnasta, jonka turvallisuusosastolla työskentelin 12 vuotta turvallisuusneuvojana. Vastaan hotellissa operatiivisista toiminnoista, muun muassa turvallisuus- ja työturvallisuusasioista sekä majoituksesta ja iltaravintolan toiminnasta.”

Koto Uutiset


You are now subscribed