Virpi Lehto on jyväskyläislähtöinen ammattikuvataiteilija, joka asuu nykyään Joutsassa. Hän pitää taidenäyttelyn jo toisen kerran Pihtiputaalla Koto Hotellissa.

 

"On erittäin tärkeää, että taide ja kulttuuri on saavutettavissa kaikkialla ja kaikille asuinpaikasta riippumatta", sanoo Lehto.

 

Virpi Lehto on pitkän linjan taidemaalari, joka opiskeli Barcelonan yliopiston kuvataiteiden laitoksella taidemaalausta erikoistumisalanaan nykytaide. Hänen maalaustapansa on spontaani ja ekspressiivinen. Hän tekee sekä öljymaalauksia että akvarelli- ja tussimaalauksia sekä performansseja ja ympäristötaidetta. Värikylläinen symbolismi on aina ollut teoksissa läsnä.

 

Tämänkertaisessa Koto Hotellin näyttelyssä teokset käyvät vuoropuhelua luonnon kanssa. Teokset ovat akvarellimaalauksia ja lähes kaikki vuodelta 2022. Usein teoksen osana on ihminen ja lintu symboleina kertomassa jostain universaalista inhimillisestä olotilasta. Eri taiteenlajeissa lintu saattaa ilmestyä vain häivähdyksenä – miltei huomaamattomana välähdyksenä – mutta koskaan ei turhana.  

 

Lintu merkitsee lohtua, kaipausta, pelkoa, uhkaa – jokaiselle katsojalle se tarjoaa oman tulkintansa.

 

LISÄKSI

TANSSIVA ELOKUU 2022 esittää TALON TARINOITA performanssin yhdessä kuvataiteilija Virpi Lehdon kanssa Koto Hotellissa.

19.8.2022 klo 18.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!